cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
shk21
Nintex Newbie

Increasing Web Service timeout in workflow

Jump to solution

Hi all,

I am trying to increase the default web service timeout setting in Nintex workflow from 2minutes to longer.

According to the instructions, using command NWAdmin.exe –o SetCallWebServiceTimeout –milliseconds numberOfMilliSeconds changes the value, however, when I try

NWAdmin.exe –o SetCallWebServiceTimeout –milliseconds 140000 (140 seconds timeout), it is giving error below.

PS C:\Users\Administrator.UATEXTRANET> NWAdmin.exe -o SetCallWebServiceTimeout -
milliseconds 140000
milliseconds must be a positive integer.

Check operation usage:

NWAdmin.exe -o SetCallWebServiceTimeout -milliseconds numberOfMilliSeconds

Any ideas on how I can change the value? thanks.

Reply
4 Replies
fhunth
Nintex Newbie

Re: Increasing Web Service timeout in workflow

Jump to solution

Perhaps it's more than the limit, although I don't think you are near the limit because the default value is 100000. Try 100000 and then go on increasing it.

Anyway I suggest you to ask to Ask Support​ about the limit and show your case

Reply
shk21
Nintex Newbie

Re: Increasing Web Service timeout in workflow

Jump to solution

I asked Nintex support and it was the Nintex database version, which was not up to date. I updated it and I can now change the web service time out value. thanks.

View solution in original post

Reply
Not applicable

Re: Increasing Web Service timeout in workflow

Jump to solution

My Database version is up to date "Database Version: 3.1.1.0". but its not working for me. It is still giving me error .

This is my Command

C:\Program Files\Common Files\microsoft shared\Web Server Extensions\15\BIN>NWAdmin.exe -o SetCallWebServiceTimeout -milliseconds 180000

milliseconds must be a positive integer.

0 Kudos
Reply
sumit_jethwa
Nintex Newbie

Re: Increasing Web Service timeout in workflow

Jump to solution

I just wanted to add for anyone else facing this issue, and where the Nintex Database has been updated (Central Admin>Nintex Workflow Management>Database Setup)

 

This issue could caused by copying the commands from the original source document and pasted into command prompt/powershell.

 

Instead manually type out the commands, instead of copying/pasting.

 

Hope that helps,

0 Kudos
Reply