cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Workflow Hero

Lookup value blank but populated with reusable workflow

Jump to solution

Here is the picture:

  • Content type for site collection "Tracker" has a lookup column to a list called "BABs" located at the top level site.
  • Subsite uses content type "Tracker" where lookup value works fine.
  • Site collection reusable workflow on "Tracker" content type allows running on item creation and manually called "Submit Tracker"
  • Content type > workflow settings > add workflow > "Submit Tracker" > check box option select "Creating a new item will start this workflow."
  • Go to subsite, add new tracker item, workflow runs as expected

All good so far.

Inside the workflow I have logged to history list ItemProperty:CurrentBAB which is my lookup field.

When the reusable workflow runs on item creation (automatically) the value of CurrentBAB is empty (even though it definitely is not empty on the item).  If I run it manually however, the value appears.

If I create a list workflow on the same subsite list and do the same thing (run on item creation and log the CurrentBAB value) the value logs fine.

The issue appears to be with the lookup column value on the current item when the workflow runs automatically.

Has anyone else come across this (or able to replicate)?

Content Type "Tracker":

  • Title
  • Current BAB (lookup to list on top level site called BABs: Title field)

SC reusable workflow "Submit Tracker"

  • Content Type "Tracker"
  • Allow run manually, on item creation and item modify
  • Log to history list current item "Current BAB"

Content type workflow settings for "Tracker"

  • Add workflow "Submit Tracker"
  • Check "Allow this workflow to be manually started by an authenticated user with Edit Item permissions."
  • Check "Creating a new item will start this workflow."
  • Save changes
  • Apply to all content types using this content type

Add item in subsite using content type Tracker - confirm workflow runs but doesn't log value of Current BAB

  • Check Check CApply tro al
Labels: (2)
0 Kudos
Reply
4 Replies
Workflow Hero

Re: Lookup value blank but populated with reusable workflow

Jump to solution

Note:  to check I added a list workflow to the subsite list and logged the value and got that to run on item creation and it logs the value no problem.

0 Kudos
Reply
Workflow Hero

Re: Lookup value blank but populated with reusable workflow

Jump to solution

Hi

Just followed instructions and it works fine for me.

Version 3.1.8.0 if that helps?

0 Kudos
Reply
Workflow Hero

Re: Lookup value blank but populated with reusable workflow

Jump to solution

yes well I followed my instructions and it works fine for me too haha

I have a customized nintex form on the subsite list - just replicating that on another list.  if it works then I will scrap original.  if it doesn't then there is an issue.

0 Kudos
Reply
Workflow Hero

Re: Lookup value blank but populated with reusable workflow

Jump to solution

OK bizarrely I have added a new list on my subsite, using the content type, and it all works fine.  I am leaving this one open as I have raised a support call with Nintex.  I assume it is a glitch with the order in which you do the workflow and add the content types to the lists. 

0 Kudos
Reply