cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
gunesh_v
Nintex Newbie

Call Web Service action Encoding issue

Jump to solution

Hi,

I have SharePoint list with Rich text column "Description". I am calling Web service action in Nintex workflow with Description Column value.

For empty paragraph tags "<p></p>"  call web service action is adding question tag like "<p>?</p>".

I printed the values before calling web service action("<p></p>") and values received at asmx service function("<p>?</p>") both are different.

I have selected Encode inserted tokens It seems encoding inside call service action causes this issue.

Please validate this issue and suggest me.

Regards,

Gunesh v

Labels: (2)
Tags (1)
0 Kudos
Reply
6 Replies
Automation Master
Automation Master

Re: Call Web Service action Encoding issue

Jump to solution

do you have any control over that formatting?

to try change paragraph tag to <p /> or <p>nbsp</p> whether it will work correctly that way.

0 Kudos
Reply
gunesh_v
Nintex Newbie

Re: Call Web Service action Encoding issue

Jump to solution

Yes we can format the html. However I want to understand why it is happening during web service action.

0 Kudos
Reply
Automation Master
Automation Master

Re: Call Web Service action Encoding issue

Jump to solution

is it any specific web service?

or do you experience it generally?

0 Kudos
Reply
gunesh_v
Nintex Newbie

Re: Call Web Service action Encoding issue

Jump to solution

I am talking about "Call web service" activity of nintex workflow.

To reproduce this issue

1. Create a test webservice with a function that prints parameter value.

2. create a sharepoint list with rich text column.

3. Create a workflow that starts on item creation and calls webservice. pass rich text field value to it.

4. add a new item with "<p></p>" in rich text field. and check webservice printed value. It will be "<p>?</p>"

0 Kudos
Reply
Automation Master
Automation Master

Re: Call Web Service action Encoding issue

Jump to solution

so, are you querying you own web service?

are you sure it's configured properly?

I've setup my own test scenario and do not see any problem.

action configuration

when I open run now I get encoded HTML elements. no question mark so far.

and this is what I receive when I execute service call.

within requestReceived tag web service simply returns me back what it received on input.

so no question marks in my case

and this is what I get logged by web service

View solution in original post

0 Kudos
Reply
gunesh_v
Nintex Newbie

Re: Call Web Service action Encoding issue

Jump to solution

Hi Marian Hatala,

Thanks for your support and sorry for delayed response.

Actually i am pushing data to SQL table using "Call web service" action. Issue is with SQL field data type. I changed from "text" to "nvarchar" issue got resolved.

0 Kudos
Reply