cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Workflow Hero

Nintex Site Creation Workflow - Calling Web Service for creating groups for new site created having issues

Jump to solution

Hey all!  Having an issue with a site creation workflow I'm developing.

Premise: Create a list workflow that uses fields from a form as properties of the Create Site action to create a sub-site on the parent with user-provided SIte Name.

Issue: I'm having trouble configuring the "Call web service" actions.  The site creation action works, and stores the new URL in newSiteURL workflow variable.  This reference is then used in the URL for the web service action so that specific Permission Groups are created and configured.  When attempting to use the workflow, I get a message about removing the remaining references from the URL that is calling the web service, but I do not have a site URL to use at this point as this value is provided by the user in the form.

I've tried using the Parent URL and it's Web methods that are provided, but receive a soap exception error.

Anyone have a workaround or tips for creating SharePoint permission groups for the new site being created by a site creation workflow, or should this be tackled as a two workflow solution?

Thanks!

Labels: (1)
0 Kudos
Reply
2 Replies
Workflow Hero

Re: Nintex Site Creation Workflow - Calling Web Service for creating groups for new site created having issues

Jump to solution

Take a look at Jesse McHargue‌ solution in Xchange - https://community.nintex.com/docs/DOC-3798

Reply
Workflow Hero

Re: Nintex Site Creation Workflow - Calling Web Service for creating groups for new site created having issues

Jump to solution

Cassy Freeman‌ pointed you in the right direction. Also, check out the question  . There is a good thread going there with some examples and screenshots of what I did. If you need anything, please let us know!

Reply