AnsweredAssumed Answered

Central Administration menus are not visible in Nintex/SP 2016

Question asked by cmikhaiel on Sep 23, 2017
Latest reply on Oct 19, 2017 by rhia

We are trying to fix a previous install  of Nintex 2016 where the SharePoint administration menus do not display in Central admin. 

I've uninstalled Nintex, retracted all the solutions, and ran all the powershell necessary to remove the broken install. Re-ran the wizard to re-install. The wizard ran fine but the issue is still re-occurring. No menus are appearing at all in Central admin. 

I've ran these commands https://community.nintex.com/community/support/blog/2015/01/13/problem-nintex-management-menus-are-not-visible-in-central-administration

But I'm getting a message that the features are already enabled. 

 

There could be a history with the previous install that is causing this, but I don't know what could have happened to cause the install to fail - different user.

 

I appreciate any prompt response.. This is a scheduled/prod deployment and we're trying to get this fixed asap. I've contacted support, but I trust the awesome community might have a solution already for me..

 

Addition: May be it would be worth to mention that I'm running the installers on the server that has CA deployed. and the farm has 2WFE (that are also load balancers), 2 app servers, 2 DB, and another 2 server for an extra tier.  

 

addition 2: 

I"ve also noticed on the WFE server 2 (where central admin is deployed) that it had recently failed an attempt for an upgrade. I'm not sure if that is related or if it needs to be fixed first!

 

 

 

 

 

also pretended that I'll run the sharepoint configuration wizard, i noticed that all the Nintex solutions are unchecked by default! is there a way to enable those without having to run the config wizard?! if I check them all and run the config wizard in 2016, would that mess it up?!

 

Outcomes