cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
glenda
Nintex Newbie

"Empty" message templates

Jump to solution

All,

We are encountering a serious issue with Nintex Workflows 2013.

We recently upgraded our SharePoint 2013 production environment with SP1 which initially failed, causing we had to perform a DB restore of the SharePoint SQL DB's. Since then (at least, that is what we think) there are issues with the message templates in Nintex Workflows 2013. The Nintex DB's were not restored.

When checking test and acceptance environment, the same error occurs - each of these environments also had a DB restore a while ago.

Problem

  • The message templates are empty (on farm level, site collection level, workflow level)
  • When opening a workflow and an action e.g. notification action or flexi task - the field is empty (all content seems to have disappeared)
  • When entering text in an action using these message templates (notification, flexi task, ...) and saving the action = OK, BUT when opening the action again the field is empty.

What is remarkable is that Nintex does seem to capture the save, because when the workflow is initiated and sends the e-mail, the message will contain the right contents. But you cannot change the contents in the workflow actions nor see what's actually in them.

Questions

  • Has anyone encountered this problem before?
  • Is there an impact of restoring the SP DB's on Nintex which we were not aware of?
  • How could we solve this problem, any ideas?
  • Where does Nintex actually store the configuration about message templates and the content of 'message' actions?

Thanks a lot for helping out

Glenda

Labels: (1)
Reply
3 Replies
chad_austin
Nintex Newbie

Re: "Empty" message templates

Jump to solution

Hi Glenda,

There were a few changes in SharePoint 2013 SP1 that affected the way that the rich text engine works. This caused issues with any action inside nintex that allowed rich text (such as the send notification and flexi-task actions).

We resolved these issues in the latest build of Nintex workflow 2013 (3.0.8.0), which is available in our product downloads area. Can you install the latest build and check to see that the issue is resolved for you?

Thanks,

Chad Austin

Sr. Service Engineer

Nintex

Reply
glenda
Nintex Newbie

Re: "Empty" message templates

Jump to solution

Chad, thanks for your response. We will install the latest build and test/check the issues. I will keep you updated about the outcome.

Reply
glenda
Nintex Newbie

Re: "Empty" message templates

Jump to solution

Chad,

We have installed the lastest build and all issues are solved.

Thanks for your response!

Reply