cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Workflow Hero

I'm getting Request failed with status: Unauthorized configuring a Call Web Service. I've found an answer stating to disable the loopback. I have no idea where to find the loopback.

I'm getting Request failed with status: Unauthorized configuring a Call Web Service.  I've found an answer stating to disable the loopback.  I have no idea where to find the loopback.  I may not have the access needed for locate/disable loopback.  What's strange is that I had it configured and working a few weeks back.  It's no longer working which is causing the workflow to error.

Labels: (2)
0 Kudos
Reply
12 Replies
Workflow Hero

Re: I'm getting Request failed with status: Unauthorized configuring a Call Web Service. I've found an answer stating to disable the loopback. I have no idea where to find the loopback.

Hi Felica,

Did you configure the Call Web Service action with your account or any service account? Could you check if the password is still valid for this account or not. Can you provide some more details about the error, how and when did you receive this error? Is there more in the ULS logs that you can check regarding this error?

Accept as Solution Reply
Workflow Hero

Re: I'm getting Request failed with status: Unauthorized configuring a Call Web Service. I've found an answer stating to disable the loopback. I have no idea where to find the loopback.

I do not have an account or a service account.  I'm using Web URL/_vti_bin/UserGroup.asmx in the URL field on the Configure Action - Call web service window.  I'm getting the message when clicking OK on the Web Service URL -- Webpage Dialog window.

Message:

Accept as Solution Reply
Workflow Hero

Re: I'm getting Request failed with status: Unauthorized configuring a Call Web Service. I've found an answer stating to disable the loopback. I have no idea where to find the loopback.

It is possible that you have enabled the Publishing Features?

If yes, give it a try to disable the Lockdown feature

Please get ensure that the group(s) you are trying to query have been configured, that everyone can see the group member (Group settings)

Accept as Solution Reply
Workflow Hero

Re: I'm getting Request failed with status: Unauthorized configuring a Call Web Service. I've found an answer stating to disable the loopback. I have no idea where to find the loopback.

Do you know what this "Constant User Credentials" is? Have you checked if the password for this account has not expired?

Accept as Solution Reply
Workflow Hero

Re: I'm getting Request failed with status: Unauthorized configuring a Call Web Service. I've found an answer stating to disable the loopback. I have no idea where to find the loopback.

When clicking on the lock for Username, I get the following window:

When I click Insert, see this:

Accept as Solution Reply
Workflow Hero

Re: I'm getting Request failed with status: Unauthorized configuring a Call Web Service. I've found an answer stating to disable the loopback. I have no idea where to find the loopback.

I do not see the option of Limited-access user permissions lockdown mode in my Site Features.

Accept as Solution Reply
Workflow Hero

Re: I'm getting Request failed with status: Unauthorized configuring a Call Web Service. I've found an answer stating to disable the loopback. I have no idea where to find the loopback.

Go to Site Settings > Under Nintex Workflow Management, click on Manage Constants. You will see this added here.

Edit it, and enter the password and try it again. This might be one of the reasons.

If you see that the scope is Farm, then it has been added from Central Admin for the Farm.

Accept as Solution Reply
Workflow Hero

Re: I'm getting Request failed with status: Unauthorized configuring a Call Web Service. I've found an answer stating to disable the loopback. I have no idea where to find the loopback.

I don't have Nintex Workflow Management.  Here are my options:

Accept as Solution Reply
Workflow Hero

Re: I'm getting Request failed with status: Unauthorized configuring a Call Web Service. I've found an answer stating to disable the loopback. I have no idea where to find the loopback.

Yes, here click on Manage Workflow Constants and check.

Accept as Solution Reply