cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Workflow Hero

CSS styles are not working properly in Nintex workflows

Jump to solution

Hello Everyone,

CSS Styles are not working properly using  build string in Nintex workflow. The same code works fine and looks good in a normal browser(IE).

Any one have any idea. give me the reply. That could be very helpfull to me.

Thanks,

Santhosh.

Labels: (1)
Reply
7 Replies
Workflow Hero

Re: CSS styles are not working properly in Nintex workflows

Jump to solution

Hi,

could you share with us some screenshot of the problem? I assume that in a build string you are building some html with inline css styles, where are you outputting that html? in a column, in an email, in a document?

Giacomo

Reply
Workflow Hero

Re: CSS styles are not working properly in Nintex workflows

Jump to solution

Hi Gelosi,

Thank you for your reply. below is the screenshot's. please find out.

1).below screenshot is giving correct output.

Normal_Browser.PNG

2) i have written below code in build string, and save it variable.

<doctype html>

<html>

<body>

<table border="1" width="100%" >

<tr>

<th style="height:30px;background-color:red;">Topics</th>

<th>Contact Person</th>

<th>Designation</th>

</tr>

<tr>

<td>Santhosh</td>

<td>Santhosh</td>

<td>Dev</td>

</tr>

</body>

</table>

output through Send notification:

Email.PNG

  here Designation column went up and height of each column is not correct.

  could you please find out the solution.

Reagrds,

Santhosh.

Reply
Workflow Hero

Re: CSS styles are not working properly in Nintex workflows

Jump to solution

Could you inspect the html provided in the email to see if the html is correct?

In addition, in your html code, the first three lines are not required (and the tags aren't closed), could you try to remove them?

  • <doctype html>
  • <html>
  • <body>

Giacomo

Reply
Workflow Hero

Re: CSS styles are not working properly in Nintex workflows

Jump to solution

Hi,

Not working . i removed html tags also. but it's not working

Thanks,

santhosh.

Reply
Workflow Hero

Re: CSS styles are not working properly in Nintex workflows

Jump to solution

If you'd open the source code to your mail you'd notice quite a few <br> tags.

in your build-string, strip away all linebreaks and spaces inbetween tags

So your code would become:

<doctype html><html><body><table border="1" width="100%" ><tr><th style="height:30px;background-color:red;">Topics</th><th>Contact Person</th><th>Designation</th></tr><tr><td>Santhosh</td><td>Santhosh</td><td>Dev</td></tr></body></table>

Also not all style formats work in every mail client: CSS Support Guide for Email Clients | Campaign Monitor

hope this helps

Reply
Workflow Hero

Re: CSS styles are not working properly in Nintex workflows

Jump to solution

Hi Dehaes,

It's working .Thank you .great.

Regards,

Santhosh.

0 Kudos
Reply
Workflow Hero

Re: CSS styles are not working properly in Nintex workflows

Jump to solution

Most welcome.

Could you flag this question to 'answered' please?

0 Kudos
Reply