dan_stoll
Workflow Veteran

Re: Conditional Start on Modified - Not working

By any chance, is the SIte workflow running as a system account ?

Reply
Nates_Mom
Workflow Hero

Re: Conditional Start on Modified - Not working

According to the Modified by and User ID of the workflow history, yes it is.

0 Kudos
Reply
jesse_mchargue
Nintex Employee
Nintex Employee

Re: Conditional Start on Modified - Not working

Doh.....Try running it as yourself, not the system account.

0 Kudos
Reply
Nates_Mom
Workflow Hero

Re: Conditional Start on Modified - Not working

I've also tried changing the column manually, without the site workflow running and it doesn't work.

But, how do I run it as myself?

0 Kudos
Reply
dan_stoll
Workflow Veteran

Re: Conditional Start on Modified - Not working

Yeah this will be the issue then.. SHarepoint doesn't allow System Accounts to start workflows You could run this command on your SP box, and then see if it works..

$spWebService = [Microsoft.SharePoint.Administration.SPWebService]::ContentService

$spWebService.DeclarativeWorkflowAutoStartOnEmailEnabled

If the Value of the property is "False" you have to enable it by typing the following commands:

$spWebService = [Microsoft.SharePoint.Administration.SPWebService]::ContentService

$spWebService.DeclarativeWorkflowAutoStartOnEmailEnabled = $true

$spWebService.Update()

Reply
Nates_Mom
Workflow Hero

Re: Conditional Start on Modified - Not working

I'm assuming I have to have admin right to do this?

If so, I do not have them.  If not, I haven't a clue on how to do it.

0 Kudos
Reply
Nates_Mom
Workflow Hero

Re: Conditional Start on Modified - Not working

I also don't understand why it does work when the modified setting is simply "Yes".

I guess I could let it run on modified and set some kind of filter, but that would have it running with each modification, which I don't want.

0 Kudos
Reply
Nates_Mom
Workflow Hero

Re: Conditional Start on Modified - Not working

I tried creating a new workflow and it still did not work. Ironically I have several other workflows that start conditionally that have no issues.

Is there a limit to how many columns workflows can start conditionally on?

I really can't think of any reasons why the conditional start won't work in this instance when it works for others.

0 Kudos
Reply
janeyres
Nintex Newbie

Re: Conditional Start on Modified - Not working

I have managed to replicate this issue, it's a bit weird. In my case the workflow does start and goes into an In Progress state but then reverts back to Starting and gets stuck. Logs, history and farm are ok as is everything else.

I'll have a dig around and see what's going on and let you know if I find anything.

Jan

0 Kudos
Reply
Nates_Mom
Workflow Hero

Re: Conditional Start on Modified - Not working

Thank you!

0 Kudos
Reply