lehuspohus
Nintex Newbie

Call WebService action can't parse XML-schema

Jump to solution

Guys, hi!

Recently i discovered a strange behavior of Call Web Service action in my Nintex Workflow 2013.

Problem raised after one of latest updates, but i don't know exactly which one..

Early, our workflow calls web service, usual asmx SOAP webservice which returns an XML response like this:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<soap:Envelope xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">

  <soap:Body>

    <GetPeopleResponse xmlns="https://ourcompany.com">

      <GetPeopleResult>

        <Employee>

          <LastName>string</LastName>

          <FirstName>string</FirstName>

          <WorkerStatusID>string</WorkerStatusID>

        </Employee>

      </GetPeopleResult>

    </GetPeopleResponse>

  </soap:Body>

</soap:Envelope>

and i can just select this fields from response in XML browser for save it to variables, like this:

1.png

But after one of recent updates this action seems to doesn't work as expected. When i start workflow, it stops with error like:

Failed to invoke web service. 'undefined/undefined:m:GetPeopleResult/undefined:m:Employee/undefined:m:PositionName' has an invalid token

As you see, all xml hierarchy now is 'undefined'.

And when i open action config and choose my fields in XML browser again, now it contains 'undefined' fields too:

2.png

I don't know a reason for this behavior, and i can come over this trouble by adding XML Request action, which using XPath builder and correctly getting my fields.

But i don't want to change and republish all my workflows that use Call Web Service action in that way.

So, i want to ask, is it bug of latest updates or feature? If it is a bug, how can i open support ticket?

Reply
5 Replies
cju
Automation Master
Automation Master

Re: Call WebService action can't parse XML-schema

Jump to solution

It seems to be a bug.

To open a support ticket, you use the following form :

Ask Support

Hope you will find a solution

View solution in original post

0 Kudos
Reply
Gavin-Adams
Process Pupil

Re: Call WebService action can't parse XML-schema

Jump to solution

Hi Alex we are seeing the same problem after we recently updated to the latest release.

I'll also raise a ticket for this one.

Reply
philipplucas
Automation Master
Automation Master

Re: Call WebService action can't parse XML-schema

Jump to solution

Anything new about this issue? I got the same problem on my dev environment, anything we can do on our own without contacting support?

0 Kudos
Reply
Gavin-Adams
Process Pupil

Re: Call WebService action can't parse XML-schema

Jump to solution

It was corrected in a recent release.

Check the release notes page.

0 Kudos
Reply
philipplucas
Automation Master
Automation Master

Re: Call WebService action can't parse XML-schema

Jump to solution

Thanks alot for the info! Seems like I have to update again...

Cheers

Philipp

0 Kudos
Reply